Björn dödade dräktiga renar

Kiruna (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har beviljat skyddsjakt på en björn i Saarivuoma sameby som på kort tid dödade tre dräktiga renar. Björnattacken skedde i ett område som ligger väster om Övre Soppero

– Vissa björnar kan gå rakt igenom området där renarna befinner sig utan att bry sig om renarna. Den här började direkt slå renar och majoriteten var dräktiga vajor, säger Anna Danell, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Flera försök att skrämma bort den hungriga björnen gjordes.

Trots fatt skrämma bort björnen så återkom den och dödade ytterligare ett antal dräktiga vajor. Björnen sköts inom en timme från det att skyddsjaktsbeslutet togs, säger Anna Danell till Norrbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser