Björn avlivad efter viltolycka

Norrbotten (JJ) En björn påkördes och avlivades på E4:an i Norrbotten på söndagen.

SVT:s regionala nyhetsstation rapporterar att olyckan inträffade vid 22-tiden mellan Rosviksbodarna och Ersnäs utanför Luleå.

En jägare och en ledig polis passerade platsen och de avlivade björnen, som skadades svårt och blev liggande på vägbanan.

En polispatrull och ambulans larmades till platsen eftersom en av personerna som var inblandade i krocken skadats. Det visade sig dock vara lindriga skador, enligt polisen.

Viltolyckan innebar att vägen ett tag var stängd för trafik.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser