Bilister skrämda och faschinerade av älg

SÖDERTÄLJE(JJ). En vilsen älg både skrämde och intresserade bilister vid Genetaleden i går. – Vad rädd jag blev. Tur att det inte hände något. Tänk om någon kommit åkande i 100 blåst. Folk kör som galningar, säger Mervi Laukkanen till Länstidningen Södertälje.

Älgen gick över Genetaleden och Holmfastvägen och skrämde upp flera bilister. Men flera bilister stannde också för att beskåda skogens konung. 

Tomas Runnqvist är en av Södertäljes viltvårdae. Han pekar på att det är vanligt att älgar tar sig in till områden med bebyggelse, med fallfrukt, i början på älgjakten. 
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser