Bilist smet från lodjurspåkörning

En jägare bevittnade när ett bilist körde på ett lodjur vid Hogstorp, cirka 15 km norr om Uddevalla. Bilisten struntade i att anmäla påkörningen till polisen trots anmodan från andra trafikanter.

Vid påkörningen kastades lodjuret i backen för att sedan resa på sig och försvinna in i skogen. Jägaren som körde efter den påkörande bilisten stannade och lovade att anmäla det inträffade till polisen.

När jägaren flera timmar senare kontrollerade om anmälan verkligen gjorts framkom det att bilisten struntat i att anmäla olyckan. Det hade också gått så många timmar att ett effektivt eftersök inte var rimligt. Förmodligen skadades lodjuret vid påkörningen. Kollisionen inträffade i närheten av en fårhage.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser