Biabys Vicko vann Smålandsräven

Växjö (JJ) I helgen som var arrangerade Smålands Stövarklubb det internationella elitprovet Smålandsräven. Vinnare blev finsk stövaren Biabys Vicko.

Biabys Vicko tog hem mästerskapstiteln tillsammans med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm.

Smålandsräven är ett prestigefyllt elitprov på räv för stövare och har arrangerats sedan jaktåret 2008/2009. . Tävlingen äger rum på marker runt sjön Åsnen och samlingsplats är Osaby säteri, två mil söder om Växjö.

I år startade 14 hundar på elitprovet och ytterligare två hundar gick ett särskilt rävprov, en på lördagen och en på söndagen.

Efter avslutad tävling stod finsk stövaren Biabys Vicko, med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm som slutsegrare. Hunden hade lyckats driva hem ett första pris båda tävlingsdagarna (90/59, 90/64).

Totalt kunde fem elitettor delas ut i samband med prisutdelningen, dessutom en elittvå och elittrea.

Mer info om alla deltagande hundar finns här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼