Biabys Vicko vann Smålandsräven

Växjö (JJ) I helgen som var arrangerade Smålands Stövarklubb det internationella elitprovet Smålandsräven. Vinnare blev finsk stövaren Biabys Vicko.

Biabys Vicko tog hem mästerskapstiteln tillsammans med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm.

Smålandsräven är ett prestigefyllt elitprov på räv för stövare och har arrangerats sedan jaktåret 2008/2009. . Tävlingen äger rum på marker runt sjön Åsnen och samlingsplats är Osaby säteri, två mil söder om Växjö.

I år startade 14 hundar på elitprovet och ytterligare två hundar gick ett särskilt rävprov, en på lördagen och en på söndagen.

Efter avslutad tävling stod finsk stövaren Biabys Vicko, med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm som slutsegrare. Hunden hade lyckats driva hem ett första pris båda tävlingsdagarna (90/59, 90/64).

Totalt kunde fem elitettor delas ut i samband med prisutdelningen, dessutom en elittvå och elittrea.

Mer info om alla deltagande hundar finns här>>

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser