Besked om framtid för björnunge dröjer

ORSA(JJ). Beskedet om framtiden för den björnunge som tagits om hand av Orsa Björnpark verkar dröja. Orsaken är att Naturvårdsverket, som tar beslutet, ännu inte fått in allt underlag i ärendet.

Den övergivna björnungen hittades tidigare norr om Orsa och räddades av en privatperson. 
– Björnungen har det bra där den är i dag, och därför är det inget brådskande ärende, säger Per Risberg, handlägagare på Naturvårdsverket, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Fotnot: Se även notis den 7/6.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser