Besiktning genomförd – Uppsalahund sannolikt vargdödad

Uppsala (JJ) I lördags försvann en sällskapshund under en skogspromenad. Den återfanns svårt skadad. Nu meddelar länsstyrelsen att varg kan ligga bakom angreppet.

I går besiktade länsstyrelsen en hund som attackerades och skadades svårt norr om Uppsala i lördags. Hunden avled under tisdagen.

Nu konstateras att varg kan ligga bakom attacken och länsstyrelsen har gått ut med ett meddelande till tamdjursägare i Uppsala kommun.

–  Hunden har svåra bitskador över manken och nacken, säger Sebastian Olofsson vilthandläggare till tidningen Svensk Jakt.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser