Bergs kommun avvisar förslag om vargfri kommun

Jämtland(JJ) Nej Bergs kommun går inte vidare med två medborgarförslag som handlar om att kommunen ska vara vargfri. Anledningen är att man menar att det inte är kommunen som avgör var vargarna ska finnas.

– Är det en befogenhet som andra råder över så är det inte en kommunal sak och det är staten som har hand om viltvårdspolitiken, säger Bo Karlsson, kommunfullmäktiges ordförande, till Länstidningen i Östersund/ltz.se

En liknande motion från en fullmäktigepolitiker i Rättvik har dock medfört att kommunen kommer att ansöka om att få bli en vargfri kommun, ansökan görs till regeringen. 
Det här rapporterar Länstidningen i Östersund/ltz.se.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser