Belöning för tips om Junselevargen

Stockholm(JJ) Den som kan ge klarhet i var Junselevargen och hennes partner tagit vägen ska belönas med 100 000 kronor. Detta har Svenska Rovdjursföreningen beslutat.

Informationen ska göra att vargarna hittas döda eller levande, eller på något annat sätt göra att orsakerna till deras försvinnande kan fastställas.
– Vargarna kan inte bara gått upp i rök, säger Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen, i ett pressmeddelande.

Sedan mitten av februari har länsstyrelsens spårare inte sett några spår av vargarna.
 – Vargar lever ett farligt liv och det kan finnas naturliga förklaringar till att vargarna försvunnit, men omständigheterna och den långa tidsperiod de varit försvunna från revirområdet är sådana att brott inte helt kan uteslutas. Men visst vill man hoppas att vargarna lever och i så fall bör de kunna återfinnas, säger Ann Dahlerus.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser