Beagleklubben redo för mästerskap

Gotland (JJ) Den 10-11 december går årets Beagle-SM av stapeln på Gotland. Tävlingen är Svenska Beagleklubbens största interna drevprovstävling och arrangerades första gången 1996.

Snart dags för Svenska Beagleklubbens SM. Arkivbild: Per Jonson

Beagle-SM är egentligen en kombination av ett officiellt prov (där resultaten stambokförs hos SKK och där således alla tillåtna djurslag får jagas) och en tävlan om vilken hund som är bäst på att jaga hare under de två dagarna. Själva SM-titeln räknas alltså enbart på hardreven.

I år är består startfältet bland annat av Ulvekets Cita (Årets bästa harhund 2014/2015), Släntens Herta (SM-vinnare 2014), Starmaids Undercover (trea i SM 2014), Dilshagens Tussa (Sydsvenskas bästa unghund 2014/2015) och Stigsjödalens Rex (Årets bästa unghund 2014/2015).

Samtliga hundar i SM-finalen är några av beagle-Sveriges absolut bästa harhundar just nu och nämnas särskilt bör Skrovelmyras Fixa som gjorde en enorm prestation i uttagningarna till SM, då hon i hällande regn och under ytterst svåra förhållanden var den enda som drev till ett förstapris båda provdagarna.

För info: www.svenskabeagleklubben.se

 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser