Bayersk vinst i viltspårpokalen

Uddevalla (JJ) I helgen avgjordes Basset västs årliga och populära spårtävling viltspårspokalen utanför Uddevalla. 84 ekipage gjorde upp om titeln, men en bayersk viltspårhund stod i en klass för sig.

Viltvittringens Barak är bara drygt året men har visat prov på talang i spåret. Nu är det vildsvinsträning som gäller framöver.

Basset västs årliga viltspårtävlingen Viltspårpokalen gick av stapeln i Lane Ryr utanför Uddevalla i helgen. 84 hundar startade i tvådagarsprovet.

Det blev den 14 månader gamla bayerska viltspårhunden Viltvittringens Barak som tog hem segern och det gjorde hunden med bravur. Barak blev lördagens viltspårspokalvinnare, ordinarie provvinnare på lördagen, söndagens viltspårspokalvinnare och totalvinnare av viltspårspokalen. Dessutom fick hunden hederspris för sina insatser i spårlöporna.

Barak har gått från klarhet till klarhet och tog hem viltspårschampionatet redan i vintras. Hunden ägs av Åke och Richard Tengström, Grästorp.

Viltspårpokalen är öppen för samtliga raser som är godkända i anlagsklass, men bassetraserna har förtur till viltspårpokalen.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser