Bayersk vinst i viltspårpokalen | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
6 år sedan bayersk viltspårhund
Viltvittringens Barak är bara drygt året men har visat prov på talang i spåret. Nu är det vildsvinsträning som gäller framöver.
Bayersk vinst i viltspårpokalen
Uddevalla (JJ) I helgen avgjordes Basset västs årliga och populära spårtävling viltspårspokalen utanför Uddevalla. 84 ekipage gjorde upp om titeln, men en bayersk viltspårhund stod i en klass för sig.
Basset västs årliga viltspårtävlingen Viltspårpokalen gick av stapeln i Lane Ryr utanför Uddevalla i helgen. 84 hundar startade i tvådagarsprovet. Det blev den 14 månader gamla bayerska viltspårhunden Viltvittringens Barak som tog hem segern och det gjorde hunden med bravur. Barak blev lördagens viltspårspokalvinnare, ordinarie provvinnare på lördagen, söndagens viltspårspokalvinnare och totalvinnare av viltspårspokalen. Dessutom fick hunden hederspris för sina insatser i spårlöporna. Barak har gått från klarhet till klarhet och tog hem viltspårschampionatet redan i vintras. Hunden ägs av Åke och Richard Tengström, Grästorp. Viltspårpokalen är öppen för samtliga raser som är godkända i anlagsklass, men bassetraserna har förtur till viltspårpokalen.  

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!