Bävrar hotar flyget

Västerås (JJ) Flitiga bävrar vid flygplatsen Hässlö i Västerås är på väga att översvämma landningsbanan. I ett brev till länsstyrelsen skriver flygplatsledningen att bävrarna allvarligt äventyrar flygplatsens drift.

Varje natt härjar bävrarna intill banan där de fäller träd som de släpar ned till ett dike där de börjat bygga en damm. Bävrarna har även börjat underminera en vall som skyddar den södra delen av landningsbanan. Om vallen skulle brista finns risk att Mälaren rinner in på landningsbanan.
Beslut har tagit om att placera ut ett par fällor för att fånga in och avliva bävrarna. Bävern är numera ganska vanligt förekommande i hela Västmanland.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser