Bävrar hotar avloppsstation

Hudiksvall (JJ) Bäverdammar i Hornån i Sofiedal hotar att översvämma området vid en avloppspumpstation. – Det börjar bli lite bråttom att få bort dammarna, säger Göran Pettersson, arbetsledare på vatten- och avloppsavdelningen Hudiksvalls kommun, till Hudikvalls Tidning

För några månader sedan upptäcktes bäverdammarna. Kommunen har nu fått tillstånd av länsstyrelsen att riva dammarna. Men eftersom det är tidigt på säsongen ska man först försöka få bort bävrarna genom jakt.

Göran Pettersson kommer att ha kontakt med utbildade jägare och vattenstigningen i ån kommer att följas noggrant. Kommunens personal har redan dikat ur kring avloppsstationen för att minska översvämningarna i området.

Om inga bävrar skjuts under jaktperioden kommer kommunen att få riva dammarna.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser