Bärplockare har slagít läger nära skjutbana

Källbergsbo(JJ) Det är 200 bärplockare som slagit läger nära den nya skjutbanan i Källbergsbo. Nu finns det en oro för att det ska ske någon olycka.

Jägaren Jan Ljunggren är orolig för att det ska ske en olycka och att någon ska skadas. Det är Delsbo Viltvårdsområde som använder skjutbanan. 

– Det är jättebra att bären blir plockade i skogen, och människorna som är där är det inget fel på, dom är glada och trevliga. Men vi känner osäkerhet eftersom det finns barn i lägret, och att de kan tänkas springa i skogen, säger Jan Ljunggren till Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se. 

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser