Bara hälften av älgkalvarna skjutna

Ulricehamn (JJ) Älgjägarna i Ulricehamnstrakten oroar sig över den lokala älgstammens kondition. Hittills har de bara lyckats fälla hälften av kalvtilldelningen.

Arkivfoto: Per Jonson

Vuxentilldelningen på 187 älgar  i de tre skötselområdena Redväg, Hökerum och Åsunden är fylld . Men bara 118 kalvar mot tilldelade 223 har fällts. Älgobsen indikerar också på att det setts väldigt lite kalv, framför allt dubbelkalv.

– Vi ser en tydlig tendens att det finns färre kalvar i skogarna. De två senaste årens siffror visar på det, säger Anders Andersson, jägarrepresentant i länsstyrelsens klövviltutskott till Ulricehamns tidning.

I Redvägs skötselområde har visar älgobsen för i år 53 dubbelkalvsekipage, en halvering jämfört med 2013 då 99 kor med dubbelkalv noterades.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser