Banverksarbetare jagad av björn

När Roger Söderström, Banverket i Norrbotten, skulle åka och ta bort en tågdödad björn fick han springa för livet

När Roger Söderström närmade sig den tågdödade björnungen hörde han plötsligt en blodisande björnvrål och 50 meter ifrån honom dök plötsligt en ilsken björnhona upp.

– Då lade jag benen på ryggen. Det blev nog världsrekord på 200 meter, på grovgrus och med skyddsskor, säger Roger Söderström, till Norrländska Socialdemokraten.

Väl framme vid bilen vände sig Roger om och kunde då se hur björnhonan lufsade runt sin unge och krafsade på den livlösa kroppen. Sedan försvannn hon in i skogen igen.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser