Bågjakten får vänta – beslut kommer inte förrän 2020

De bågjägare som väntat på beslut om pilbågsjakt får hålla sig ett tag till. Nu meddelar Naturvårdsverket att det kommer att dröja till årskiftet 2019/2020 eftersom frågan kommer att utredas ytterligare.

Beslut om bågjakt kommer att dröja till årskiftet. Foto: Istock

Naturvårdsverket arbetar just nu med ett nytt regelverk för jaktmedel. Men delen om pilbågsjakt har man nu beslutat att utreda ytterligare innan man kan fatta beslut.

– Under hela 2019 kommer frågan om pilbågsjakt att utredas mer i detalj och ett avgörande bedömer jag kan komma tidigast kring årsskiftet 2019/20, kanske senare, säger Hanna Dittrich Söderman på Naturvårdsverket.

Huruvida bågjakten kommer att tillåtas eller inte är alltså inte klart utan bågjägarna får vänta med besked i ytterligare ett år. Vid ett eventuellt tillåtande kommer man också att fastslå de krav som ställs på utrustning med mera.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser