Båda fälldes i Fansenfallet

Sundsvall (JJ) Hovrättsdomen kring Fansenfallet har fastslagits. Rätten har gått på åklagarens linje: den tidigare domen rivs upp och båda de åtalade männen döms nu till två års fängelse för att ha jagat en varg med skoter och sedan slagit ihjäl den.

Hovrätten i Sundsvall har dömt båda de män som varit åtalade för att ha dödat en varg på sjön Fansen 2011. I Tingrättens tidigare dom friades en av männen och den andra dömdes till fängelse i ett år och nio månader.

Nu döms båda männen till två års fängelse och rätten finner det ställt bortom rimligt tvivel att de åtalade är skyldiga. Detta rapporterar Jakt och Jägare.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser