Avslag på skyddsjaktsansökningar på varg

HOFORS(JJ). Två ansökningar om skyddsjakt på varg har fått avslag av länsstyrelsen i Gävleborgs län. Den ena ansökan gällde en varg i området kring Ockelbo och den andra ansökan gällde varg i Korsåreviret.

Det var Ockelbo och Oslättfors älgskötelområden som sänt in den ena ansökan, den andra kom från Lumshedens älgskötselområde.

Enligt Gefle Dagblad har länsstyrelsen avisat ansökningarna på grund av formella skäl. 
Orsaken till detta är att den nya lagstiftningen inte gör det möjligt för älgskötselområden att göra ansökningar om skyddsjakt på varg.
– Skulle däremot en enskild person ur något av de här jaktskötselområdena söka så får vi ta ställning till det, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser