Avlossade jaktgevär i lägenhet

Gävle (JJ) Mitt i natten siktade en man i 30-årsåldern med sitt jaktgevär in i en garderob när ett skott gick genom väggen och in i grannbostaden. Nu döms mannen för framkallande av fara för annan.

Det hela skedde i slutet av september på en adress på Södra Kungsgatan i Gävle. Kulan gick igenom väggen och in i garderoben i grannlägenheten där tre personer befann sig.

Enligt mannen var geväret, som används till alla typer av vilt, laddat med övningsammunition som inte orsakar lika allvarliga skador som jaktammunition.

Tingsrätten skriver dock att det framgår av fotografier att kulan orsakade ”större in- och utgångshål” i garderoben” och rätten bedömer att om någon av personerna i den angränsande lägenheten hade träffats hade de kunnat drabbas av svår kroppsskada. Mannen döms nu till dagsböter för framkallande av fara för annan, skriver Arbetarbladet.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser