Avlivade trafikskadad varg – Anklagas av värnare

Kil (JJ) En vuxen varg kördes på under nyårsnatten utanför Kil, norr om Karlstad. Eftersöksjägaren Mattias Heed avlivade vargen när han kom till platsen. Att han skulle utmålas som tjuvskytt av vargkramare hade han inte väntat sig.

Olyckan inträffade på nyårsnatten och i vanlig ordning vid trafikolyckor med vilda djur inblandade kallades en eftersöksjägare ut, i det här fallet Mattias Heed.

Vargen var fortfarande i livet och hade inte rört sig långt från olycksplatsen. Bakbenet var av och vargen var enligt Mattias i dåligt skick. Han avlivade vargen, något han fått direktiv av från Polisen.

Efter händelsen dröjde det inte länge förrän påhopp och uppdiktade uttalanden började cirkulera. Mattias blev också uppringd av personer som menade att han skjutit vargen och därefter brutit benet på den.

– Folk ringer upp mig säger att de hört rykten om att jag först sköt vargen och sedan bröt benet på den. Många av de som ringer är helt främmande människor, säger Mattias till tidningen Expressen.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser