Även SJF Jönköping vill ha Sténson som förbundsbas | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan Svenska Jägareförbundet
Bild: Svenska Jägareförbundets logotyp och Gettyimages, montage
Även SJF Jönköping vill ha Sténson som förbundsbas

Svenska Jägareförbundet i Jönköpings län sällar sig nu till distrikten som förordar Henry Sténson som ny förbundsordförande.

I en debattartikel i Svensk Jakt skriver ordföranden i Jägareförbundet Jönköping, Gunnar Lindblad, att han personligen tagit in referenser på Henry Sténson, från tre verkställande direktörer inom börsnoterade bolag där Sténson arbetat.

Omdömena om Sténson är positiva.

”Jag har även varit i kontakt med personer som jobbat under Henry Sténson. Dessa har en liknande uppfattning. De nämner att Henry är en omtänksam och prestigelös chef som ger utrymme och förtroende”, skriver Gunnar Lindblad i sin debattartikel.

Häromdagen publicerade Svensk Jakt en debattartikel av ordförandena i distrikten Uppsala, Gävleborg och Västerbotten, som förordar Per Klingbjer som ny förbundsbas.

Varnar för splittring

De anser att Svenska Jägreförbundet splittras av ordförandestriden.

”Kanske är det väl så klokt, att som valberedning nu gjort, föreslå Per Klingbjer, med ett utifrånperspektiv på nuvarande ”undergångsprofetia”, utan tidigare bindning till någon särskild falang bland länsföreningarna i landet”, skriver Torsten Nilsson, Uppsala, Johan Lundberg Gävleborg och K G Abramsson, Västerbotten, i Svensk Jakt.

Gunnar Lindblad i Jönköpings län svarar i sin debattartikel:

”Det skrivs att vi som går emot valberedningens förslag till ny ordförande är en fara för Jägareförbundet. Då vill jag bara påminna om att vid stämman 2020, gick samma länsföreningar som i dag klagar på dem som inte stödjer valberedningens förslag, emot valberedningen”, skriver Gunnar Lindblad i Svensk Jakt.

Jaktjournalen har tidigare rapporterat att distrikten Dalarna, Norrbotten, Örebro och Blekinge stödjer Sténsons kandidatur.

Jägareförbundet håller sin årsstämma första helgen i juni.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!