Även i Örebro sköts för många lodjur

Nu har även en överskjutning inträffat i Örebros län under årets lodjursjakt. Sedan tidigare har överskjutningar inträffat i både Dalarna, Värmland och Västmanland.

Inom Örebros län var endast två lodjur lovliga att skjuta vid årets jakt som startade den första mars. Efter fyra dagar var tre lodjur skjutna, ett för mycket mot de två som var tillåtna.
Under de fyra första dagarna i mars månad sköts tre lodjur i Örebro län. Det två sista lodjuren sköts nästan samtidigt. I Yxberg, Ljusnarsbergs kommun sköts en hane och i Rockeshom, Hällefors kommun sköts en hona.
Jägarna i Örebro län är dock inte ensamma om att ha skjutit för många lodjur. I Dalarnas län fälldes redan första jaktdagen tolv lodjur mot de sex som var tillåtet. I Värmland sköts sex djur mot fem tillåtna och i Västmanland fälldes tre djur mot två tillåtna.
Anledningen till överskjutningarna är små tilldelningar, många lodjur och fina snöförhållanden.
Har Du bilder från årets lodjursjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser