Åttonde björnen på åtta dagar

Borgafjäll (JJ) Nu på morgonen sköt Robert Salomonsson den åttonde björnen på åtta dagar där hans hundar medverkat. Och just nu dunkar ett nytt ståndskall i Låitavare.

Robert Salomonsson sköt tidigt i morse denna björnhanne.

– I går kväll hittade vi sex nya björnskitar på en väg vid Fiskfjället där vi sköt en björn för två dagar sedan. Så tidigt i morse släppte jag Urak som spårade upp björnen, berättar Robert stressat.

När Urak sedan hittat björnen släppte han även på Nathalie Jonssons jämthundstik Kipa som anslöt.

– Det var en ganska odramatisk jakt, jag smög in på ståndskallet och efter 45 minuter klev björnen upp på en traktorväg. Sedan var det klart.

– Nu har jag just tagit ur björnen, en hane på 50-60 kg. Men fågeljägare såg i går en björn i Låitavare och jag lånade ut ett par hundar till Martin Ottosson som är där. Han ringde just och berättade att de hade ståndskall, så jag är på väg dit nu för att försöka hinna skjuta denna björn. Just nu återstår bara en i Västerbottens inland.

JJ återkommer med uppdatering om även den jakten blir lyckad.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser