Attackerande kråkor ska skjutas

Gotland (JJ) Tio gotländska jägare får förlängd kråkjaktsäsong för att skydda nyfödda lammungar från angrepp. – Kråkorna kan vara ganska jävliga mot nyfödda lammungar. De kan börja picka på ögon, säger naturvårdshandläggaren Tomas Johansson till SVT Östnytt

Det är Länsstyrelsen på Gotland som beslutat att kråkor ska få skyddsjagas mellan 15 april och 15 maj.
Enligt Länsstyrelsen kan skyddsjakten minska risken för angrepp på nyfödda lamm.  

Skyddsjaktstillståndet sträcker sig från det ordinära jaktstoppet den 15 april fram till den 15 maj och berör tio jägare.

2013 sköts 400 kråkor på Gotland, året dessförinnan 300 stycken. Detta rapporter SVT Östnytt.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser