Åtta lodjur på Västernorrlands tilldelning

Åtta lodjur får fällas på kommande licensjakt i Västernorrlands län. Det har länsstyrelsen beslutat. Årets inventeringsresultat är i paritet med fjolårets.

Licensjakten som inleds den första mars i länet har delats upp inom två delområden. Två lodjur får fällas i en del av Ånge kommun. Sex lodjur får fällas inom Sollefteå kommun och delar av Kramfors kommun. Jakten avslutas i ett delområde när kvoten är fylld är när jakten avlyses den 15 mars.

– Det är viktigt att de som vill jaga lodjur läser beslutet noga eftersom det innehåller detaljerade regler för jakten. Länsstyrelsen räknar med att licensjakten ska hålla stammen på nuvarande nivå eller begränsa den något i viktiga delar för renskötseln och samtidigt erbjuda en värdefull jaktlig resurs, säger rovdjurskonsulent Gunnar Ledström.

Läs hela beslutet här>>

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼