Åtta får dödade vid vargattack i Västerbotten

Åtta får dödades natten till onsdagen av varg i Västerbotten.

Åtta får på skogsbete dödades i vargattacken. Karta: Google maps

Attacken inträffade i närheten av Vindeln.

– Det är någon slags fäboddrift där man har skogsbete. Totalt var det 90 får på platsen och åtta blev dödade, säger Michael Schneider, rovdjursansvarig tjänsteman vid länsstyrelsen i Västerbotten, till Jaktjournalen.

Fåren har nu stängts in bakom elstängsel.

– Som jag förstått det kommer fårägaren att söka bidrag till rovdjursavvisande stängsel. Det har talats om att stängsla in 15 hektar, säger Michael Schneider.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼