Åtta får döda efter vargattack utanför Växjö

Åtta får dödades i helgen vid en vargattack utanför Växjö.

Attacken inträffade natten mellan lördagen och söndagen och länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att fåren dödats av varg.

– Man hittade sex döda får. Ytterligare tre var skadade och två av dem har avlivats, berättar Elin Åkelius, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Kronoberg.

Gården ligger cirka en mil nordost om Växjö. Den exakta platsen vill länsstyrelsen inte offentliggöra, av hänsyn till djurägarna.

Hagen hade tretrådigt elstängsel.

– Det ska ha varit ett hundratal får i hagen och de har nu flyttats. Vi för diskussioner med fårägaren om rovdjursavvisande stängsel, säger Elin Åkelius.

Området har inget känt vargrevir. Den senaste kvalitetssäkrade vargobservationen gjordes i mars – cirka två-tre mil från gården där fåren attackerades i helgen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser