Återfunnen älgparksälg dog bara dagar efter hemkomst

Skullaryd (JJ) Älgen "Sune" från Skullaryd älgpark som skonats av älgjägare och återförts till älgparken avled bara dagar efter hemkomsten. Stångskadorna var för omfattande.

Det är Sveriges Radio Nyheter Jönköping som berättar att en av de två förrymda älgtjurarna nu är död.

Älgen som gick under namnet Sune hittades omkring en mil från älgparken tidigare i veckan och kunde lockas hem till parken med hjälp av kraftfoder.

Under den månad älgen varit på rymmen har den varit i slagsmål med andra tjurar och de stångskador den fått ledde till att älgen avled häromdagen.

– Sune var medtagen av skadorna han fått när en annan älgtjur stångat honom, strax bakom vänster framben. Han var trött, men han käkade och så där, men sedan på natten så somnade han in, berättar Erik Öster, älgparkens föreståndare till Sveriges Radio.

Den andra älgtjuren, ”Ragnar” som befinner sig på rymmen har inte återfunnits, men observationer har gjorts.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser