Återfunnen älgparksälg dog bara dagar efter hemkomst

Skullaryd (JJ) Älgen "Sune" från Skullaryd älgpark som skonats av älgjägare och återförts till älgparken avled bara dagar efter hemkomsten. Stångskadorna var för omfattande.

Det är Sveriges Radio Nyheter Jönköping som berättar att en av de två förrymda älgtjurarna nu är död.

Älgen som gick under namnet Sune hittades omkring en mil från älgparken tidigare i veckan och kunde lockas hem till parken med hjälp av kraftfoder.

Under den månad älgen varit på rymmen har den varit i slagsmål med andra tjurar och de stångskador den fått ledde till att älgen avled häromdagen.

– Sune var medtagen av skadorna han fått när en annan älgtjur stångat honom, strax bakom vänster framben. Han var trött, men han käkade och så där, men sedan på natten så somnade han in, berättar Erik Öster, älgparkens föreståndare till Sveriges Radio.

Den andra älgtjuren, ”Ragnar” som befinner sig på rymmen har inte återfunnits, men observationer har gjorts.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼