Åtelkameror ska rädda fåren?

Sandhamn (JJ) Ännu ett får och två lamm har avlivats efter att ha skadats av vargen. Nu har länsstyrelsen satt ut kameror som ska vaka över fåren.

Efter vargattacken i Sandhamn har Bertil Larsson, rovdjursspårare från länsstyrelsen, satt upp två kameror hos bröderna Nilsson. En i hagen och en nere vid sjökanten.

– Det är en bra idé, säger Arne Nilsson. Det stoppar inte vargen, men det kan nog underlätta att hitta den om det skulle bli nya attacker.

Förutom de 14 får och lamm som fick sätta livet till vid vargattacken på Arne och Sture Nilssons gård i Sandhamn i förra veckan har bröderna fått avliva ytterligare ett får och två lamm som skadats av vargen.

– Vi jobbar inte med att försöka följa vargen. Vargar kan dyka upp varsomhelst, närsomhelst. På några dygn kan den vara nere i Skåne, säger Lasse Carlsson, till Sydöstran.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser