Åtalas för skott mot fel lodjur

Ullared (JJ) En jägare i 50-årsåldern som under en skyddsjakt på ett namngivet och pejlförsett lodjurs sköt fel lodjur åtalas för jaktbrott.

Lodjurshanen Arvid hade specialiserat sig på får och dödat över 20 tamdjur i Falkenbergs och Varbergs inland. Lodjuret hade en sändare och kunde pejlas.

När jakten inleddes befann sig lodjuret en bit från Ullared. När hundarna fick närkontakt gick lodjuret upp i ett träd. Efter skottet visade det sig att mannen inte skjutit det namngivna lodjuret utan en ung hona. Jaktledaren hade  gett tydliga direktiv till jägarna om att de skulle vara noggranna och endast skjuta om de var helt säkra på att de hade rätt lodjur i sikte.

Enligt åklagaren har jägaren som höll i vapnet varit oaktsam och gjort sig skyldig till jaktbrott.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser