Åtalas för skjutna älgkalvar

Hagfors (JJ) En vecka för älgjakten var en 60-årig jägare från Hagfors ute på eftersök. Mannen letade en trafikskadad älgko vi Tallhult norr om Hagfors.

Mannen hittade älgkon och sköt henne, men eftersom det var strax före jakten beslutade sig mannen även för att skjuta de friska kalvarna.
Mannen ansåg av erfarenhet att kalvarna skulle få svårt att klara sig ensamma.Mannen är nu åtalad för jaktbrott och riskerar om han fälls både böter och indragna licenser.
Mannens agerande är enligt miljöåklagare Susanne Widlund ett brott mot jaktlagen och jaktförordningen. Hennes uppfattning styrks av Anders Wetterin, biträdande enhetschef på Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser