Åtalas för olagligt vilthägn

Ulricehamn (JJ) Under förra året höll en mannen vilt i ett hägn utan tillstånd. Han åtalas nu för brott mot jaktlagen.

Enligt jaktförordningen är det förbjudet att hålla vilt i hägn utan tillstånd från Länsstyrelsen och något sådant tillstånd fanns inte. Enligt åklagaren har mannen begått jaktbrottet med uppsåt eller av grov oaktsamhet.

Mannen har även tränat en jakthund som fått förfölja låtit hunden förfölja vildsvin i hägnet under sommarmånaderna.

Som bevis har åklagaren fotografier, utdrag från sociala medier och en annons från köp- och säljsidan Blocket. Åklagaren anser att brotten bör ge dagsböter. Mannen har tidigare fått ett så kallat strafföreläggande men inte besvarat detta. Därför blir båda sakerna nu fall för Tingsrätten, skriver Ulricehamns Tidning.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser