Åtalas för jakt med hemmagjorda snaror

Dalarna (JJ) En man åtalas för jaktbrott sedan polisen hittat icke godkända snaror som han misstänks ha jagat med.

Snarorna påträffades i Malung-Sälenområdet den 8 mars 2017.

– Privatpersoner hittade snarorna och ringde polisen. De kunde följa spår i snön som ledde till en fastighet där den åtalade mannen vistades, berättar assistentåklagare Andreas Andersson vid åklagarkammaren i Falun.

Det misstänkta brottet består i att snarorna inte var typgodkända av Naturvårdsverket utan hemmagjorda.

Mannen åtalas för jaktbrott vid Mora Tingsrätt och åklagaren yrkar på sammanlagt 16 500 kronor i böter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼