Åtalas för älgjakt med skoter

Lycksele (JJ) En 50-årig man från Lycksele har åtalats för att ha spårat en älg med snöskoter och sedan skjutit den. Mannen riskerar fyra års fängelse för grovt jaktbrott.

Mannen är åtalad för att ha använt ett motordrivet fordon samt att han fraktade vapen på skotern utan tillstånd samt att han saknade jakträtt på området.
Älgen sköts i Åsele kommun i slutet av januari och dagen efter upptäckte en person spåren efter jakten. Polisen kunde följa spåren eftersom mannen släpat älgen efter skotern och spåren ledde fram till en fastighet.
Fastigheten ägdes av en släkting till 50-åringen och där fick polisen veta att älgen slaktats och sedan fraktats till 50-åringens garage i Lycksele.
50-åringen har sagt till polisen att han visste att marken tillhörde ett jaktlag där han tidigare jagat men att han inte längre hade någon jakträtt på området. När han fick syn på älgen sköt han den på cirka 100 meters avstånd.
Jaktlaget där älgen sköts vill ha 15 000 kronor i ersättning. Åklagaren anser att 50-åringens vapen och skoter ska tas i beslag.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser