Åtal för inblandade i Lillhärdalsfallet

Sveg (JJ) Det blir åtal för alla fem män som i maj 2012 greps för misstanke om grovt jaktbrott på varg söder om Lillhärdal.

Lillhärdalsfallet har blivit en långdragen historia och det dröjde hela två år innan miljöåklagare Åse Schultz kunde ta beslut om att åtala männen.

Männen kommer att åtalas för grovt jaktbrott sedan de greps av polis när de var ute för att planera en bäverjakt för gäster. Bland annat hittades fågelrester i en påse som de åtalade hävdade var åtelmaterial till mårdfällor.

Polis och åklagare misstänkte att resterna var förgiftade, men provsvaren har inte offentliggjorts, vilket inom kort kommer att ske för de åtalades advokater.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser