Åtal för dödskjutning väntas

Västerbotten (JJ) Åtal förväntas väckas under oktober månad mot den jägare som vådasköt en annan jägare utanför Kristineberg i Västerbotten på älgpremiären i september.

Det har nu gått en månad sedan den tragiska vådaskottsolyckan under septemberpremiären på älg i Kristineberg. En jägare sköt då i hjäl en jägare i grannlaget på rågången. Nu är den tekniska undersökningen i princip klar.

En man från Västerbotten är misstänkt för grovt vållande tillanns död.  Enligt Sveriges Radio P4 Västerbotten kommer åklagare väcka åtal mot mannen under oktober månad.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser