Åtal efter vargtragedin på Kolmården

Kolmården (JJ) Efter en lång process har nu åklagare bestämt att väcka åtal mot Kolmården sedan en kvinnlig djurskötare dödades av djurparkens vargar.

Nu väcks åtal mot Kolmården efter den tragiska händelsen då en kvinnlig djurvårdare dödades av djurparkens vargar. Arkivfoto: Per Jonson

Tragedin inträffade sommaren 2012. Den kvinnliga djurskötaren attackerades av vargarna hon skötte om när kvinnan befann sig ensam inne hos dem.

Nu har åklagare Jan-Olof Andersson beslutat sig för att lämna in ett åtal för arbetsmiljöbrott, innefattande vållande till annans död, för händelsen då en anställd på djurparken dödades av en vargflock.

– Jag har slitit med det här sen 2012, vi har inte vänt på varenda sten utan vi har vänt på vartenda jäkla sandkorn. Det är en komplexitet i ärendet som har varit ganska betydande, säger kammaråklagare Jan Olof Andersson till TT.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser