Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

En man i norra Värmland åtalas nu för jaktbrott efter att han och några kamrater slaktat en kviga som han kört på med bil. Det skriver Värmlands Folkblad.

Det var i norra Värmland, nära Bograngen, som mannen körde ihjäl en kviga i slutet av 2018. Mannen och hans två kamrater upptäckte att älgen var full av vom och glassplitter, men tog reda på några köttbitar som de delade på. Problemet var att ingen hade jakträtt på marken.

– Jag stal älgen medan de andra två åkte tillbaka för att hämta den krockskadade bilen, berättade den 50-åriga föraren i Värmlands Folkblad.

Trion har erkänt och godtagit ett strafföreläggande.

I förhör har de sagt att de inte tänkt på att varsko polisen om olyckan, än mindre vem som egentligen var markägare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼