Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

En man i norra Värmland åtalas nu för jaktbrott efter att han och några kamrater slaktat en kviga som han kört på med bil. Det skriver Värmlands Folkblad.

Det var i norra Värmland, nära Bograngen, som mannen körde ihjäl en kviga i slutet av 2018. Mannen och hans två kamrater upptäckte att älgen var full av vom och glassplitter, men tog reda på några köttbitar som de delade på. Problemet var att ingen hade jakträtt på marken.

– Jag stal älgen medan de andra två åkte tillbaka för att hämta den krockskadade bilen, berättade den 50-åriga föraren i Värmlands Folkblad.

Trion har erkänt och godtagit ett strafföreläggande.

I förhör har de sagt att de inte tänkt på att varsko polisen om olyckan, än mindre vem som egentligen var markägare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼