Arne Söderberg fältansvarig för rovdjur i Dalarna

Falun (JJ) En kändis i Jägarsverige har bytt jobb. Arne Söderberg har anställts som fältansvarig för besiktningsmän och rovdjursspårare vid länsstyrelsen i Dalarna.

Arne Söderberg har anställts på länsstyrelsen i Dalarna. Foto: Privat och Gettyimages

Arne Söderberg har under årtionden haft mängder med uppdrag med nära anknytning till jakt- och jägarfrågor.

Han var forskningsingenjör på Skandinaviska björnprojektet i 13 år innan han rekryterades till Statens veterinärmedicinska anstalt och blev ansvarig för verksamheten med rovdjur. På SVA var han också nästan 13 år.

2014 fick han jobbet som rovdjurshandläggare i Stockholm.

– Jag tillträdde 14 dagar innan man första gången konstaterade vargarna i Sjundareviret. I Stockholm jobbade jag också som besiktningsman och kvalitetssäkrare och inventeringsansvarig, berättar Arne Söderberg.

Veckopendlar

Men från och med 10 september jobbar han på länsstyrelsen i Dalarna och veckopendlar till och från hemmet i Uppsalatrakten.

– Alla myndigheter har provanställning, så vi får se om ett halvår om de står ut med mig i Dalarna, säger Arne Söderberg och skrattar.

I Dalarna är han samordnare för de sex spårare och besiktningsmän som jobbar med rovdjur åt länsstyrelsen.

– Jag har märkt att det är ute i fält jag trivs bäst. Tanken är att jag ska vara en dag i veckan på kontoret och resten i fält, säger Arne Söderberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼