Arne Söderberg fältansvarig för rovdjur i Dalarna

Falun (JJ) En kändis i Jägarsverige har bytt jobb. Arne Söderberg har anställts som fältansvarig för besiktningsmän och rovdjursspårare vid länsstyrelsen i Dalarna.

Arne Söderberg har anställts på länsstyrelsen i Dalarna. Foto: Privat och Gettyimages

Arne Söderberg har under årtionden haft mängder med uppdrag med nära anknytning till jakt- och jägarfrågor.

Han var forskningsingenjör på Skandinaviska björnprojektet i 13 år innan han rekryterades till Statens veterinärmedicinska anstalt och blev ansvarig för verksamheten med rovdjur. På SVA var han också nästan 13 år.

2014 fick han jobbet som rovdjurshandläggare i Stockholm.

– Jag tillträdde 14 dagar innan man första gången konstaterade vargarna i Sjundareviret. I Stockholm jobbade jag också som besiktningsman och kvalitetssäkrare och inventeringsansvarig, berättar Arne Söderberg.

Veckopendlar

Men från och med 10 september jobbar han på länsstyrelsen i Dalarna och veckopendlar till och från hemmet i Uppsalatrakten.

– Alla myndigheter har provanställning, så vi får se om ett halvår om de står ut med mig i Dalarna, säger Arne Söderberg och skrattar.

I Dalarna är han samordnare för de sex spårare och besiktningsmän som jobbar med rovdjur åt länsstyrelsen.

– Jag har märkt att det är ute i fält jag trivs bäst. Tanken är att jag ska vara en dag i veckan på kontoret och resten i fält, säger Arne Söderberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser