Årets Undomsjägare koras på Elmia

På fredag den 18 maj koras Årets Ungdomsjägare på Elmia Game Fair. Årets vinnare blir Anna-Sara Persson från Vilhelmina.

Anna-Sara Persson är 23 år, uppvuxen i Nästansjö, och visade redan i unga år ett mycket stort jakt- och naturintresse. De senaste åren har hon arrangerat både björnjaktskurser och skytteträning för kvinnor i Vilhelmina kommun.Hon har också visat sig vara en mycket skicklig jägare. Anna-Sara kommer att koras vid Elmia Game Fair i Jönköping nu på fredag, den 18 maj, klockan 12.00 på stora scenen.Bakom priset finns Jaktjournalen, Eka-Knivar och yrkesjägaren Thomas Ekberg.På lördag den 19 maj, klockan 12.00 mottar Bengt Nilsson, Klässbol, Jaktjournalens pris som Årets Vilvårdare, sedan han vunnit rovdjurskampanjen på rekordresultat. Prisutdelningen sker även denna gång på Stora scenen.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser