Årets SM-vinnare korad

Wahl-Bos Gullan tillsammans med ägare Mikael Johansson, Strömsbruk. Foto: Ted Karlsson Sollefteå (JJ) Det blev en kamp in till slutminuterna i årets upplaga av Stövar-SM. Men till slut stod finsk stövaren Wahl-Bos Gullan som slutsegrare.

När första provdagen var avslutad hade Åivets Sirpa och Villipuron Kusti var sitt förstapris. Wahl-Bos Gullan låg trea med ett andrapris.

Dag två innehöll många fina drev. Wahl-Bos Gullan drev hem ett förstapris och gick upp i ledningen eftersom Kustis hare gick i gryt. Åivets Sirpa gick tom hela förmiddagen men fick upp en hare efter lunch. Den drev hon tills provet avslutades men tiden räckte inte till.

Wahl-Bos Gullas två drev höll därför hela vägen till SM-seger och hon blev dessutom enda startande hund som kammade hem en elitetta.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser