Årets segrare i Älghund-SM korad

Kläppen (JJ) Det har varit ett spännande mästerskap i skogarna runt i Kläppen i dag. Efter en tuff kamp stod det dock till sist klart att lokala representanterna Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter stod som segrare i årets upplaga av Älghund-SM

Jämthunden Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter.

Renkirannan Zorro med ägaren Johan Persson, Säter som representerade Dalarnas Älghundklubb lyckades prestera på topp i dag och dessutom i tuff konkurrens, men det höll hela vägen. Nu i kväll koradesZorro till SM-vinnare för sitt förstapris på 77,5 poäng.

På andra plats kom Abertssons Jori, ägare Daniel Holmgren, Hedesunda, som tog ett förstapris på 75,5 poäng och tredjeplatsen knep Ullisjaurlandets Ludde II ägare Lukas Arklöf, Storuman med ett förstapris på 72 poäng.

JJ-medarbetaren Robin Carlander och chefredaktör Holger Nilsson har varit på plats i Kläppen och ett stort reportage från mästerskapet kommer naturligtvis i tidningen,  nummer 12.

Allt från Älghund-SM med direktsändningar, rapporter från skogen och fullständig resultatlista finns på vår sajt.

Klicka här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Drömmen slog in – fick skjuta kapital hjort på stånd

I fredags slog drömmen in för Alexander Carlander från Lidköping. Han fick skjuta en kaptial kronhjort på ståndskall för sin gråhund Assi. – De som kan det här med kronhjort säger att det kan vara en medaljhjort, säger Alexander till Jaktjournalen.
ANNONS ▼