Årets segrare i Älghund-SM korad

Kläppen (JJ) Det har varit ett spännande mästerskap i skogarna runt i Kläppen i dag. Efter en tuff kamp stod det dock till sist klart att lokala representanterna Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter stod som segrare i årets upplaga av Älghund-SM

Jämthunden Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter.

Renkirannan Zorro med ägaren Johan Persson, Säter som representerade Dalarnas Älghundklubb lyckades prestera på topp i dag och dessutom i tuff konkurrens, men det höll hela vägen. Nu i kväll koradesZorro till SM-vinnare för sitt förstapris på 77,5 poäng.

På andra plats kom Abertssons Jori, ägare Daniel Holmgren, Hedesunda, som tog ett förstapris på 75,5 poäng och tredjeplatsen knep Ullisjaurlandets Ludde II ägare Lukas Arklöf, Storuman med ett förstapris på 72 poäng.

JJ-medarbetaren Robin Carlander och chefredaktör Holger Nilsson har varit på plats i Kläppen och ett stort reportage från mästerskapet kommer naturligtvis i tidningen,  nummer 12.

Allt från Älghund-SM med direktsändningar, rapporter från skogen och fullständig resultatlista finns på vår sajt.

Klicka här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser