Årets segrare i Älghund-SM korad

Kläppen (JJ) Det har varit ett spännande mästerskap i skogarna runt i Kläppen i dag. Efter en tuff kamp stod det dock till sist klart att lokala representanterna Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter stod som segrare i årets upplaga av Älghund-SM

Jämthunden Renkirannan Zorro och ägare Johan Persson, Säter.

Renkirannan Zorro med ägaren Johan Persson, Säter som representerade Dalarnas Älghundklubb lyckades prestera på topp i dag och dessutom i tuff konkurrens, men det höll hela vägen. Nu i kväll koradesZorro till SM-vinnare för sitt förstapris på 77,5 poäng.

På andra plats kom Abertssons Jori, ägare Daniel Holmgren, Hedesunda, som tog ett förstapris på 75,5 poäng och tredjeplatsen knep Ullisjaurlandets Ludde II ägare Lukas Arklöf, Storuman med ett förstapris på 72 poäng.

JJ-medarbetaren Robin Carlander och chefredaktör Holger Nilsson har varit på plats i Kläppen och ett stort reportage från mästerskapet kommer naturligtvis i tidningen,  nummer 12.

Allt från Älghund-SM med direktsändningar, rapporter från skogen och fullständig resultatlista finns på vår sajt.

Klicka här>>

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼