Annons
"Är jägare en särskilt hotfull grupp?" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
4 dagar sedan polisinsats
De senaste årens bryska polisinsatser mot jägare behandlas på ledarplats i Dalarnas Tidningar. Foto: Gettyimages, montage
"Är jägare en särskilt hotfull grupp?"
Ledarkrönika i Dalarnas Tidningar

Är jägare en särskilt hotfull grupp? Det frågar sig Dalarnas Tidningar på sin ledarsida, med anledning av polisens stora insatser mot jägare de senaste åren.

Det är Gustav Ericsson, ledarskribent på Dalarnas Tidningar, som i en krönika på ledarsidan i papperstidningen skriver om de senaste årens massiva polisinsatser mot jägare.

”En process som började med att skogsindustrimannen hämtades med insatsstyrkan och häktades i en månad, misstänkt för illegal jakt på varg – och slutade med att åklagaren tvingades backa från flera av anklagelserna. En enig domstol friade sedan de åtalade i den så kallade ”jaktbrottshärvan” på samtliga punkter”, skriver Gustav Ericsson.

Räknar upp insatser

Han fortsätter med att räkna upp polisinsatsen mot åtta jaktkompisar i Orsa, tillslaget mot två misstänkta fågeljägare i Rättvik och Lillhärdal och konstaterar att Jägareförbundet vill tala med socialdemokratiske ministern Mikael Damberg om saken.

”Tycker staten att jägare är en särskilt hotfull grupp? Vad ligger i sådana fall bakom den bedömningen?”
Inrikesminister Mikael Damberg (S) behöver ta allvarligt på den ökade oron i svenska jägarkåren om polisens oproportionerligt kraftfulla agerande”, skriver Gustav Ericsson i Dalarnas Tidningar.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!