Äntligen en ny jaktsäsong!

holger.jpgNu har vi det bästa framför oss. Jaktsäsongen följer som bekant inte kalenderåret utan börjar den 1 juli, även om den praktiska jakten är liten nu infinner sig en härlig känsla.
Ungefär samma känsla som när de första vårtecknen börjar visa sig, vi har det bästa framför oss…
För oss obotliga optimister känns det just nu som om man ska hinna med allt och att det blir den bästa jaktsäsongen någonsin. Det är aldrig förbjudet att drömma och jaktglädje är en viktig del i jakten.

Positiv utveckling

Nyligen läste jag att flera jakthundsklubbar har en positiv utveckling. Svenska Dreverklubben och Svenska Älghundklubben är två klubbar som ökar sina medlemsantal. Man kan även notera att jaktproven ökar över lag och de svenska jaktprovschampionaten blir också fler.
Positivt är också att viltspårsproven ökar.
Just hundanvändningen och utvecklingen hos hundklubbarna är en viktig barometer för att få en uppfattning om hur jakten utvecklas. Men det är också ett bra betyg till klubbarna som visar att de gör ett bra arbete.
Att vara jakthundsägare är för de allra flesta en livsstil och många lever bokstavligen för hösten, jakten och arbetet med hunden. Njut, det tänker jag göra.

Unga jägare

I höst ska också ett stort antal unga och nya jägare debutera med egen bössa i armvecket. En obeskrivbar upplevelse för dessa jägare, jag minns själv med en lätt darrning hur kroppen fullständigt vibrerade när jag gav mig ut första gången med egen bössa på hemmamarkerna söder om Skellefteå.
Jakten är fantastisk och jag hoppas verkligen att alla unga jägare får uppleva samma härliga känsla och fångas av allt som jakten innebär.
Med bra och trevliga jaktkompisar kommer era eventuella fritidsproblem att vara lösta livet ut.

 

Imponerande jaktglädje

Slutligen vill jag göra ett slag för jaktglädje. Jag hymlar inte om att jag tycker att jakt är roligt och för en tid sedan såg jag en ny jakt-dvd som fick mig att applådera.
Ett gäng unga killar från Sorsele släppte sin första jakt-dvd, ”Hunnskall och Bomskott”, så jäkla bra. Förutom att de är riktigt duktiga jägare med bra hundar har de också en härlig humor. Deras film skulle lika gärna kunna användas i utbildningssyfte om hur man har roligt när man jagar.
Se den – imponeras, skratta och ta med dig känslan in i den nya jaktsäsongen.

Skitjakt!

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser