Ansöker om skyddsjakt på varg

Ludvika(JJ) Länsstyrelsen i Dalarna har fått in en ansökan om skyddsjakt på varg vid Saxdalen. Orsaken är vargobservationer i byn Saxdalen i måndags.

Ansökan kom in till länsstyrelsen under onsdagen och avser inget visst antal vargar. Länsstyrelsen har konstaterat att tre vargar rör sig i området. Men de som bor i området menar att det handlar om fler vargar än så.
Nu ska länsstyrelsen försöka skrämma bort vargarna från byn.
Det här rapporterar Nya Ludvika Tidning. 

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser