Ansökan om skyddsjakt på lodjur

Stenstorp(JJ) En ansökan om skyddsjakt på ett lodjur har lämnats in till länsstyrelsen, efter att fyra lamm har angripits vid Ranstaverken under sommaren. Länsstyrelsen har konstaterat att lodjur ligger bakom ett angrepp.

Det är ägaren Veronica Nyman som har ansökt om skyddsjakt på ett lodjur. Hon tror att det är lodjur som tagit alla lammen. Enligt länsstyrelsen är det dock inte aktuellt med skyddsjakt.

Tre av djuren har inte återfunnits så därför vet man inte vad som hänt dem. Och för skyddsjakt krävs det att det varit återkommande angrepp, rapporterar Skövde Nyheter/skovdenyheter.se.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser