Ännu en vargattack i Mölnbo

Södertälje (JJ) I helgen hittades ytterligare sex döda får i hagen på Molstabergs säteri. Ägarna vill nu att länsstyrelsen ansöker om skyddsjakt.

På lördagsmorgonen hittade Johan Lundgren och Elisabeth Aschan på Molstabergs säteri sex döda får i sin hage. Ett sjunde var skadat och fick avlivas. Gården har nu förlorat närmare 50 får sedan midsommarafton.

– Vår familj mår inte bra, skriver Johan Lundgren i ett mail till SVT Södertälje.

För att länsstyrelsen ska ansöka om skyddsjakt måste markägaren ha vidtagit alla de åtgärder som länsstyrelsen instruerat om berättar Jakob Broander på länsstyrelsen.

– Om det kan bli aktuellt eller inte i det här fallet får rovdjurshandläggarna hos oss ta ställning till, säger han.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser