Anmälde viltolycka sent – misstänks för brott

Östergötland (JJ) En bilförare misstänks för brott mot jaktlagstiftningen sedan han kört på ett vildsvin och dröjt med att anmäla viltolyckan.

Östgöta Correspondenten skriver att mannen körde på ett vildsvin på väg 509 i Boxholm i torsdags.

Bilen fick skador och på fredagen ringde mannen sitt försäkringsbolag. Då uppmanades han att anmäla saken till polisen.

Anmälningar om viltolycka får inte dröja när det gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Därför misstänks mannen nu för brott mot jaktlagstiftningen.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser