Anmälde vapenbrott – själv misstänkt

Karlstad (JJ) En kvinna som sökte upp polisen för att anmäla att hennes före detta man tagit hennes vapen och dessutom förvarade dessa på ett felaktigt sätt fick finna sig i att själv bli misstänkt för vapenbrott.

Efter att paret separerat flyttade mannen in i en husvagn, och i den monterade han det vapenskåp där både hans egna och kvinnans vapen förvarades. Det strider mot lagen, och det var det som kvinnan ville anmäla.

Men eftersom hennes egna vapen fanns i det olämpligt förvarade vapenskåpet blev även hon själv rapporterad.

Båda är bosatta i en ort i Karlstadsområdet, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser